1 Ocak 2014 Çarşamba

PIRASALI KEK





Pırasalı kek yapımı için gereken malzemeler.........................................................

1...  kg................................................  pırasa ( yeşil yaprakları ile beraber )

1...  su bardağı....................................  sıvı yağ

4...  adet.............................................  yumurta

1,5  su bardağı....................................  yoğurt veya süt  ( yoğurt tercihi daha güzel oluyor)

2,5  su bardağı....................................  mısır unu

1...  paket...........................................  bp. kabartma tozu  (10 gr)

1...  tatlı kaşığı.....................................  tuz

1...  çay kaşığı.....................................  toz karabiber

                 Pırasalar iyice yıkanıp ince ince, para para doğranır ve yarım bardak sıvı yağda öldürülür. Tuz ile karabiber katılarak soğumaya bırakılır.
               
                  Yumurtalar karıştırma kabına koyularak tel ile çırpılır, içine yoğurt, yağın kalanı, ilave edilip karıştırılır. Pırasa ilave edilir karıştırılır. Mısır unu ve kabartma tozu da katılarak karıştırılır ve yağlanmış büyük boy borcam tepsiye veya o boyutta bir kalıba dökülüp üstü kaşığın tersi ile düzeltilir.

                  200 derecede ısıtılmış sıcak fırına koyularak 40-45 dakika altı üstü kızarana kadar pişirilir. Fırından çıkarılınca  biraz, 10 dakika gibi beklenerek kesilip veya bütün olarak servis tabağına alınır......
AFİYET OLSUN.

2 yorum:

  1. Şebnem Kent Boybada Süper Muharreme bile yedirmiştik bilmeden hararetle tavsiye edilir:))
    14 saat önce, mobil ile · Beğenmekten Vazgeç · 1

    TC Hanife Agan Pehlivanoğlu Aaa evet ve çok beğenmişti değil mi? pırasayı sevmediği halde Afiyet olsun gene yapar ikram ederim. :))
    14 saat önce · Düzenlendi · Beğen

    Asuman Soydan Atasayar Ellerinize sağlık Hanife Hanım..pırasalı börek benim de favorimdir.Eskiden çok yapardım.Aklıma düşürdünüz yarın bideneyeyim.:))
    13 saat önce · Beğenmekten Vazgeç · 1

    Rubab Senkal Hanife'cim yine cok guzel bir tarif ! Bol yesillikli, mısır unlu ve pratik. Cok begeniyorum senin tarifler... Teşekkurler...
    3 dakika önce, mobil ile · Beğenmekten Vazgeç · 1
    TC Hanife Agan Pehlivanoğlu

    YanıtlaSil
  2. TC Serpil Özyürek Özuygun Hanife Hanım tarif için çok teşekkür ederim,bende yaptım harika oldu.
    yaklaşık bir saat önce · Beğenmekten Vazgeç · 1

    TC Hanife Agan Pehlivanoğlu Sevgili TC Serpil Hanım ellerinize sağlık, afiyet olsun sevgiler...
    birkaç saniye önce · Beğen

    YanıtlaSil