13 Ekim 2013 Pazar

KAHVALTILIK BİBER KONSERVELERİ





Kahvaltılık biber konserveleri için gereken malzemeler...........................................

5...  kg.........................................  kırmızı yağ biberi (kalın etli olmalı, közlenir)

1...  kg..........................................  Körpe ince sivri biber (Arzuya göre acı veya tatlı )

2...  baş........................................  sarımsak (soyulacak bütün kullanılacak )

1...  demet....................................  maydanoz

Bir tencereye,

2...  çay fincanı..............................  sirke

2...  çay fincanı..............................  zeytinyağı

1...  yemek kaşığı..........................  toz şeker

6-7  adet.......................................  tane karabiber

damak tadınıza göre tuz koyulur, kaynamaya başlayınca sarımsaklar ve  1-1,5 cm doğranmış yeşil biberler  ilave edilerek sarartılır.
Sonra közleyip, soyup doğradığımız kırmızı biberler ilave edilir. Tekrar kaynamaya başladığında maydanozları ilave ederek şöyle 1-2 alt üst ederek  temiz kavanoza doldurarak, ayrı bir kapta kaynamakta olan kapak sıkıca kapatılarak yere koyduğumuz kalın gazetenin üzerine ters çevrilerek (kapak yere gelecek şekilde ) yan yana dizilip üstü bir bezle örtülerek yavaş yavaş soğuması sağlanır. Ertesi gün, sızıntı yapmayıp,  kapağı bombelenmemiş ise kışa hazırlanmış biberler kahvaltı sofralarımıza lezzet katacaktır. :) AFİYET OLSUN 

Not: Közlenmiş kırmızı biberler soyulup çekirdekleri ayıklanırken akan suları süzerek, kaynattığımız sirkeli yağa ilave edilirse, konservelerimize lezzet katacaktır.
bu kadar malzeme ile 4 adet yarım kiloluk kavanoz dolacaktır. Miktarları arzunuza göre azaltıp çoğaltabilirsiniz...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder