21 Aralık 2013 Cumartesi

TAVUKLU BÖREK MANTI









Tavuklu Börek mantı yapımı için gerekli malzemeler..............................................

2...  adet......................................  yufka

1...  adet......................................  orta boy (-1 kg gibi) bütün tavuk. 3-4 su bardağı su ile haşlanacak.

2-3 diş.........................................  Sarımsak (ezilip dövülecek) yoğurdun içine katılacak.

1/2 kg..........................................  yoğurt

1...  küçük  çay bardağı................  zeytinyağı

1...  tatlı kaşığı salça.(isteğe göre domates veya biber olabilir

kırmızı pul biber,

isteğe göre kuru nane,

Tuz.

                   Yufkalar dikdörtgen büyük fırın tepsisine, uzun yanlardan biraz içe doğru katlanacak ve tepsi boyunca büzdürülerek tepsiye döşenecek, ikinci yufka da aynı şekilde üstüne yayılacak ve 2 yemek kaşığı zeytinyağı ince ince üzerine gezdirilip.180 derece sıcak fırında hafif pembeleşene kadar pişirilecek. ( Bu yufkayı bir gün önceden de hazırlayabilirsiniz.)
                   Haşladığımız tavuğun suyunu sıcak olarak, soğutulmuş yufkaların üzerine yedirerek yavaş yavaş yufka yumuşayana kadar dökeriz. sonra üzerine tavuk etlerini dideriz. Kısa kenardan başlayarak  rulo şeklinde kıvırır istersek tepside bırakır, istersek  uzun bir borcam tepsiye aktarıp, üstüne, karıştırdığımız,1 yemek kaşığı yoğurt, 1 yemek kaşığı zeytinyağı  süreriz. ve 180-200 derece ısıtılmış fırına koyar 20-30 dakika üzeri hafif kızarana kadar pişiririz.
                   Fırından çıkarınca  2 parmak kalınlığında dilimler halinde kesilip servis tabağına alınır. Üzerine sarımsaklı yoğurt, yağda ezilmiş pul biberli salça servis edilir, isteyen biraz da nane serpebilir. AFİYET OLSUN...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder