1... su bardağı............................................ kısırlık bulgur (esmer olanı tercih edebilirsiniz)
2... su bardağı........................................... yoğurt
2... diş....................................................... sarımsak
4-5 dal...................................................... dereotu (ince kıyılacak)
4-5 dal...................................................... maydanoz (ince kıyılacak)
1... çay kaşığı............................................ kırmızı pul biber
1... çay kaşığı............................................ tuz
Soğuk su ile yıkanıp güzel süzdürülen bulgurlar çukur bir kase içinde yoğurt ile güzelce karıştırılacak, Üstü kapatılıp gece boyunca buzdolabında kalacak. Eğer aynı gün ikram edeceksek arada tekrar karıştırılarak 3-5 saat bekleyecek.
Süre dolunca içine sarımsak rendeleri, tuz, ince kıydığımız dereotu ve maydanozlar ilave edilip güzelce karıştırılır servis tabağına alınarak üstünü pul biber ile süsleyip çok az 1 tatlı kaşığı kadar zeytinyağı gezdiririz.............................AFİYET OLSUN
Not : 1- Dereotu katmadan 1 tatlı kaşığı salça katarak değişik çeşitte yapabilirsiniz,
2- Dereotu ve maydanozu katmadan, biraz iri dövülmüş ceviz ile didilmiş tavuk göğüs kısmından katar üstüne de pul biberli yağ yakıp dökebilirsiniz, bu şekliyle de çerkez tavuğuna benzer bir lezzet alabilirsiniz...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder