30 Mart 2013 Cumartesi

SELANİK GEVREĞİ_Kurabiye



Selanik gevreği yapımı için gereken malzemeler...................................................

4...  adet................................................................   yumurta

1...  su bardağı.......................................................   sıvı yağ (- 2 parmak yağ yerine su)

1...  su bardağı.......................................................  toz şeker (- 1 parmak olabilir)

1...  su bardağı tepeleme.........................................  iri kıyılmış fındık veya ceviz

1...  su bardağı tepeleme.........................................  çekirdeksiz sarı İzmir üzümü

1...  yemek kaşığı....................................................  sirke

Hepsi bir kap içinde elle iyice  karıştırılır. İçine

1... paket................................................................  baking povder (kabartma tozu)

4,5 su bardağı un.....................................................  un (tam buğday unu kullanabilirsiniz)

İyice karıştırılan hamur (katı değil biraz cıvıkça olmalıdır)  el ile fırın tepsisine yaydığımız pişirme kağıdının 

üzerine fazla ezilmeden ve çok kalın olmamak kaydı ile (2 cm gibi) yayılır. Ilınmış fırına yerleştirilip, 170-180 

derece  sıcaklıkta pişirilmeye başlanır. 

Yukarıdaki fotoğraflarda görüldüğü gibi, üstü pembeleşince fırından çıkarılır 2,5 cm aralıkla boyuna, sonra

da  5 cm enine kesilir ve kesilen her parça, kesilmiş kenarları üst tarafa gelecek şekilde biraz çabukça na 

dizilip tekrar fırına sürülür, bu yüzleri de pembeleşene kadar fırında pişirilir. fırından çıkarılınca biraz 

soğuduktan sonra servis tabağına dizilir..........................................AFİYET OLSUN       


Not: Arzu edilirse hamuru hazırlarken içine az miktarda başka kuru meyveler, 1 çay kaşığı tarçın, 1 tatlı kaşığı 

portakal kabuğu rendesi de eklenebilir                                                                                                               
                








1 yorum:

  1. Çok lezzetli,Hanife Hanım ikram etti, bayıldım, özellikle kesip sonra fırınlama işlemi çok iyi, uzun süre saklanabileceği için, her daim evde ikrama hazır Selanik Gevre'imiz olur.

    YanıtlaSil