Selanik gevreği yapımı için gereken malzemeler...................................................
4... adet................................................................ yumurta
1... su bardağı....................................................... sıvı yağ (- 2 parmak yağ yerine su)
1... su bardağı....................................................... toz şeker (- 1 parmak olabilir)
1... su bardağı tepeleme......................................... iri kıyılmış fındık veya ceviz
1... su bardağı tepeleme......................................... çekirdeksiz sarı İzmir üzümü
1... yemek kaşığı.................................................... sirke
Hepsi bir kap içinde elle iyice karıştırılır. İçine
1... paket................................................................ baking povder (kabartma tozu)
4,5 su bardağı un..................................................... un (tam buğday unu kullanabilirsiniz)
İyice karıştırılan hamur (katı değil biraz cıvıkça olmalıdır) el ile fırın tepsisine yaydığımız pişirme kağıdının
üzerine fazla ezilmeden ve çok kalın olmamak kaydı ile (2 cm gibi) yayılır. Ilınmış fırına yerleştirilip, 170-180
derece sıcaklıkta pişirilmeye başlanır.
Yukarıdaki fotoğraflarda görüldüğü gibi, üstü pembeleşince fırından çıkarılır 2,5 cm aralıkla boyuna, sonra
da 5 cm enine kesilir ve kesilen her parça, kesilmiş kenarları üst tarafa gelecek şekilde biraz çabukça na
dizilip tekrar fırına sürülür, bu yüzleri de pembeleşene kadar fırında pişirilir. fırından çıkarılınca biraz
soğuduktan sonra servis tabağına dizilir..........................................AFİYET OLSUN
Not: Arzu edilirse hamuru hazırlarken içine az miktarda başka kuru meyveler, 1 çay kaşığı tarçın, 1 tatlı kaşığı
portakal kabuğu rendesi de eklenebilir
Çok lezzetli,Hanife Hanım ikram etti, bayıldım, özellikle kesip sonra fırınlama işlemi çok iyi, uzun süre saklanabileceği için, her daim evde ikrama hazır Selanik Gevre'imiz olur.
YanıtlaSil