9 Mart 2013 Cumartesi

PIRASA İLE LEZZETLİ DİLİMLER_Tuzlu






Pırasalı dilimleri yapmak için gerekli malzemeler...................................................

4...  adet..............................................  pırasa (600 gr) yıkanıp boyuna dörde bölünüp                                                             ince ince kıyılacak.

1...  dal................................................  taze soğan (varsa, şart değil) ince kıyılarak

2-3  yemek kaşığı................................  zeytinyağı

1...  küçük paket.................................  krema

1...  çay kaşığı.....................................  kırmızı pul biber

1...  paket...........................................  etimek

1...  çay kaşığı.....................................  tuz

1...  kibrit kutusu kadar........................  taze kaşar peyniri

                İnce ince kıydığımız pırasaları, yağımızla birlikte yavaş ateşte güzelce kavururuz. İçine tuz ve pul biberi ilave ederiz, karıştırırız, varsa  bir adet ince kıydığımız taze soğanı da ilave ettikten sonra, bir paket kremayı katıp karıştırır bir iki döndürdükten sonra ateşi söndürürüz.

                Etimek dilimlerini tepsimize dizeriz. üzerlerine  birer dolu kaşık ile hazırladığımız kremalı  pırasalarımızı taksim ettikten sonra, ince ve az şekilde taze kaşarımızı rendeleyip 170 derecede  sıcak fırında üzerleri kızarana kadar pişirir servis ederiz.................AFİYET OLSUN.

Not:  İsterseniz, fırından çıktıktan sonra üzerlerine kıyılmış dereotu serpebilirsiniz...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder