Kısır yapımı için gereken malzemeler.........................................
1... su bardağı............................... ince bulgur ( güzelce yıkanacak )
1... adet........................................ iri kuru soğan (İnce ince yemeklik doğranacak)
1... tatlı kaşığı................................ biber salçası
1... tatlı kaşığı................................ nar ekşisi
1-2 adet....................................... limon ( sululuk derecesine göre,suyu sıkılacak )
1... çay kaşığı............................... pul biber
1... çay kaşığı............................... kimyon
1... çay kaşığı............................... nane kurusu (varsa 2-3 dal taze nane kıyılabilir)
1/2 demet.................................... dereotu ( ince, ince kıyılacak )
1/2 demet.................................... maydanoz yaprak kısımları ( ince, kıyılacak )
2-3 adet...................................... taze soğan ( ince, ince kıyılacak )
1... çay bardağı........................... zeytinyağı
1... tatlı kaşığı.............................. tuz ( arzuya göre miktarı ayarlanabilir)
1-2 adet...................................... domates ( küçük, küçük doğranacak )
Güzelce yıkadığımız bulguru; teflon tencereye koyarak, kısık ateş üstünde kuruyup şişene kadar hafif, hafif karıştırarak çevireceğiz. Sonra ortasını açıp kıydığımız soğanları ortaya koyup üstünü bulgurla örterek kapağını kapatacak ve ateşi söndüreceğiz. Bu şekilde 15- 30 dakika kadar bekleteceğiz.
Sonra başka bir karıştırma kabına alıp yukarıdaki sırayla diğer malzemeleri katarak çok ezmeden elimiz ile iyice karıştıracağız.
En son, ikram etmeden önce, domatesleri üstüne serpiştirerek isteğimiz doğrultuda süsleriz.................AFİYET OLSUN.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder