8 Şubat 2013 Cuma

PORTAKALLI PELTE PASTA_ Pasta_Tatlı







Portakallı pelte pasta yapımı için gereken malzemeler............................................

1...  litre..................................  portakal suyu  (taze sıkılmış olacak)

1/2  su bardağı.........................  toz şeker  ( portakal tatlı değil ise bu miktarı biraz arttırabilirsiniz)

1...  su bardağı.........................  buğday nişastası

       Muhallebi gibi pişirilecek ve ıslatılan kalıba dökülecek, soğumaya başladığında üstüne gelecek şekilde (ortadaki fotoğrafta görüldüğü gibi) kalıbın kenarlarına ince kesilen portakal dilimleri dizilir.Sonra;

1...  litre...................................  süt  ( peltenin beyaz bölümü için)

1...  su bardağı.........................  toz şeker

1...  su bardağı.........................  buğday nişastası

       Muhallebi gibi pişirilir göbeklenmeye başladığında  altı söndürülür ve  kalıptaki portakal peltesinin üzerine yavaşça boşaltılır.
    
       Soğuyunca servis tabağına  ters çevrilir. alt katı beyaz üstü sarı olur. dilimlenerek servis edilir.................. AFİYET OLSUN.

4 yorum:

  1. tatlı ve meyvanın buluştıgu en lezzetli tad....sevgiler

    YanıtlaSil
  2. Teşekkürler Serapcım...:)

    YanıtlaSil
  3. çok severim....ellerine sağlık arkadaşım...

    YanıtlaSil
  4. Hayatım ellerine sağlık, her yaptığın çook güzel oluyor, bu da süper olmuş,Denedim harika oldu... Ülker Doğan

    YanıtlaSil