8 Şubat 2013 Cuma
PORTAKALLI PELTE PASTA_ Pasta_Tatlı
Portakallı pelte pasta yapımı için gereken malzemeler............................................
1... litre.................................. portakal suyu (taze sıkılmış olacak)
1/2 su bardağı......................... toz şeker ( portakal tatlı değil ise bu miktarı biraz arttırabilirsiniz)
1... su bardağı......................... buğday nişastası
Muhallebi gibi pişirilecek ve ıslatılan kalıba dökülecek, soğumaya başladığında üstüne gelecek şekilde (ortadaki fotoğrafta görüldüğü gibi) kalıbın kenarlarına ince kesilen portakal dilimleri dizilir.Sonra;
1... litre................................... süt ( peltenin beyaz bölümü için)
1... su bardağı......................... toz şeker
1... su bardağı......................... buğday nişastası
Muhallebi gibi pişirilir göbeklenmeye başladığında altı söndürülür ve kalıptaki portakal peltesinin üzerine yavaşça boşaltılır.
Soğuyunca servis tabağına ters çevrilir. alt katı beyaz üstü sarı olur. dilimlenerek servis edilir.................. AFİYET OLSUN.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
tatlı ve meyvanın buluştıgu en lezzetli tad....sevgiler
YanıtlaSilTeşekkürler Serapcım...:)
YanıtlaSilçok severim....ellerine sağlık arkadaşım...
YanıtlaSilHayatım ellerine sağlık, her yaptığın çook güzel oluyor, bu da süper olmuş,Denedim harika oldu... Ülker Doğan
YanıtlaSil