2 Şubat 2013 Cumartesi

ZEYTİNYAĞLI KEREVİZ_Zeytinyağlı







Zeytinyağlı kereviz yapımı için gereken malzemeler...............................................

8...  adet..............................  küçük boy kereviz  (soyulur ve kararmaması için limonlanır. Çanak şeklini verebilmek için ortadan ikiye bölünür, bıçak yardımı ile ortaları biraz oyulur. İçinden çıkan parçalar küçük küçük doğranır. Doğranan küçükler ve çanaklar limonlanır)

2...  adet..............................  orta boy kuru soğan (ince ince yemeklik doğranacak)

2...  adet..............................  orta boy havuç  ( küçük küpler halinde doğranacak)

1...  çay bardağı...................  bezelye ( varsa, olması şart değildir, biraz suda pişirilir )

1...  adet..............................  küçük boy patates ( küçük küpler halinde doğranır)

1...  çay bardağı...................  Zeytinyağı

1...  tatlı kaşığı......................  tuz

1...  tatlı kaşığı......................  toz şeker

2...  adet..............................  limon suyu

süslemek için 2-3 dal dereotu ve kereviz yaprağı



           Doğranmış soğan ve havuçlar yağımızın 1/3 ü ile beraber tuz ve şeker ilave edilerek azıcık  pembeleştirilir. Sonra bezelye, küp doğranmış kerevizler, patatesler katılır 1-2 döndürülür.
çanak kerevizler tencereye dizilip, hafif kavrulmuş olan küp küp harç üslerine yerleştirilip, zeytinyağının tamamı ve1 çay bardağı su ve yarım limon suyu ilave edilerek önce biraz harlı ateşte kaynamaya başlayınca da kısık ateş üstünde pişirilmeye bırakılır.
         Çatal batırılacak yumuşaklıkta olduğunda altı söndürülür ve biraz ılınınca servis tabağına alınır. Çanakların  içi doldurulur üzerine ilaveten yarım çay bardağı daha zeytinyağı  gezdirilir, dereotu ve kereviz yaprakları ile süslenerek soğumaya bırakılır...................... AFİYET OLSUN.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder