Portakallı Kek yapımı için gereken malzemeler.......................................
3... adet.................................................... yumurta
7... tepeleme yemek kaşığı............................. toz şeker
7... tepeleme yemek kaşığı............................. un
1/2 su bardağı................................................ portakal suyu
1... adet......................................................... iri portakal kabuğu rendesi
1... paket....................................................... kabartma tozu, (b.p),(baking powder)
Yumurta ve şekerler çırpılacak, portakal kabuğu rendesi ilave edilir. Üstüne un elenir, unun ortasına küçük çukur açılıp, içine kabartma tozu elenerek koyulur ve portakal suyu bu kabartma tozunun üzerine dökülür, köpürüp kabarması sağlanır ve iyice karıştırılır.
Kalıbımızı az sıvı yağ ile yağlayıp, yağların aşağıya süzülmemesi için, hemen her tarafına rende hindistan cevizi serpilir ve hazırlanan kek hamuru kalıba dökülür.
Kekimizi pişmesi için soğuk fırına koyup, 170 derece de yaklaşık 40 dakika pişiririz. Bir kibrit çöpü veye bıçak batırarak pişip pişmediğini kontrol ederiz. (bıçağa kek hamuru yapışmaz ise pişmiş demektir) Keki fırına koyduğumuz da hazırlayıp ılınmaya bıraktığımız sosu servis tabağına aldığımız kekin her tarafına eşit şekilde yediririz.
Üstünün sosu.......................................................................................
1... su bardağı -2 parmak (eksik).................... portakal suyu
2-3 adet......................................................... portakal kabuğu rendesi
3... yemek kaşığı............................................. toz şeker
Bütün malzemeyi bir kaba koyup karıştırır ve bir taşım kaynatarak ateşi söndürürüz.
.................................................AFİYET OLSUN
Hanifeciğim sabah okuyunca hemen yaptım,hepimiz bayıldık. ellerimize sağlık , Yeni tariflerini bekliyorum. Gülnur...
YanıtlaSilGülnurcum afiyet olsun...:))
Silçok hoş görünüyoor.:)
YanıtlaSilellerinize sağlık..
hayırlı olsun sayfanız bu arada