15 Aralık 2012 Cumartesi

ÇERVİŞ Meze






Çerviş  için gereken malzemeler........

 Not: Çervişi yapmak için çerkez tavuğunda tarif ettiğim şekilde tavuk eti  ve tavuk suyu edinilebilirse lezzete katkısı olacaktır.

3 ......yemek kaşığı....................  zeytinyağ,

2..... .tepeleme yemek kaşığı...  yağsız kavrulmuş un (tam buğday unu tercih edilirse daha sıhhatli olur)

2-3... su bardağı........................  tavuk suyu (yağlı olacak)

1/2..............................................  göğüs eti  (haşlanıp didilecek),

1/2... su bardağı.......................   iri çekilmiş ceviz içi (ceviziniz olmadığında katmadan da yapabilirsiniz)

2 .....diş......................................  sarımsak (küçük kıyılacak)

        Tuz,  arzu edildiği kadar

1 ... tepeleme çay kaşığı............    acı kırmızı pul biber.



Yağı ve sarımsağı  tencereye koyarak orta harlı ateş üstünde biraz döndürürüz, sarımsağın güzel kokusu çıkar çıkmaz, pembeleşmeden unu ilave ederiz 1-2 döndürdükten sonra üzerine diddiğimiz tavuk etlerini ve ceviz içini ilave eder döndürmeye devam ederiz. Unla etler  iyice birbirine karıştığında, yavaş yavaş tavuk suyunu ilave ederken, karıştırmaya devam ederek unları topaklaştırmadan koyu boza kıvamı alana kadar yavaşça karıştırmaya devam ederiz. Boza kıvamına gelip löp löp göbekleşme olduğunda ateşi söndürürüz.

      1 yemek kaşığı zeytin yağıyla kırmızı pul biberi ataş üstünde yakmadan karıştırarak, servis tabağına aldığınız çervişin üzerine şekilli gezdirerek tabağınızı süsleyebilirsiniz

 Notlar:
    Tavuklar haşlanırken yeterince tuzun koyulmuş olduğunu düşünerek; tuz ilavesi yazmadım gerekli gördüğünüz oranda (boza kıvamını oluştururken) tuz ilavesi yapabilirsiniz.
  
    Arzu ederseniz aynı tarifi içine 1 yemek kaşığı dolusu domates salçası katarak biraz daha farklı bir lezzet de alabilirsiniz. :)




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder