30 Aralık 2012 Pazar
MANTARLI PİLİÇ DOLMA - Yemek
Mantarlı piliç dolma yapımı için gereken malzemeler..........................
2... adet bütün.................... göğüs (1-1,5 cm kalınlığındaki bonfileler kesilip döverek inceltilir. 1 çay fincanı süt, 1/2 küçük çay bardağı sıvı yağ, 1 tatlı kaşığı karabiber,1 çay kaşığı tuz karışımında 1/2 saat bekletilir)
5-6 .adet............................. kornişon turşu ( yıkandıktan sonra kibrit çöpü gibi doğranacak )
400 gr................................ kültür mantarı ( yarısı, biraz haşlanıp kibrit çöpü gibi doğranacak )
1... su bardağı..................... taze kaşar peyniri ( kibrit çöpü gibi doğranacak )
2... adet.............................. havuç (orta boy havuçlar biraz haşlanıp kibrit çöpü gibi doğranacak
1... çay bardağı................... yoğurt
1... yemek kaşığı................. domates salçası
SOS için..............................................
1... adet.............................. orta boy kuru soğan (ince ince yemeklik doğranacak )
3... yemek kaşığı................. zeytinyağı (soğan kavurmak için)
1... yemek kaşığı................. domates salçası (soğana ilave edilir )
3-4. adet.............................. defne yaprağı
1... tatlı kaşığı...................... köri
yarım çay bardağı (varsa tavuk suyu ilave edilerek) su ilave edilerek, iyice pişirilir içine ayırdığımız bütün mantarlar atılır.
Bonfileler teker teker sütün içinden süzülerek alınır, düz bir tabağa yayılır, içine kibrit çöpü gibi doğranan malzemeden (turşu.kaşar, havuç, mantar karışımı) bolca koyularak dolma gibi sarılır ve borcama dizilir.sonra üstüne yoğurt ve salça karışımı sürülerek 160 derece fırında 1/2 saat pişirilir, fırından çekilip hazırlanan sos üzerine gezdirilip mantarlarla ve defne yaprakları ile süslenir ve tekrar fırına sürülür 30-40 dakika daha pişirilerek servis edilir............AFİYET OLSUN. :)
NOT: Tuz tarif içinde az gibi görünebilir, ancak kornişon turşuları göz ardı etmeyeceğinizi umuyorum...:)
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder