22 Aralık 2012 Cumartesi

PIRASA ÇORBASI _çorba









 Pırasa  Çorbası  yapımı için gereken malzemeler......................................

 2 ...adet ........................ pırasa  (iyice yıkanıp, yeşil yaprakları ile boyuna kesilerek, ince ince doğranacak)

 4 ...yemek kaşığı ........... zeytinyağı  (tercihen)
4 ...tepeleme yemek kaşığı.un       (yağsız kavrulmuş tam buğday unu)

2-2,5...litre..................... su 

 1/2 ...su bardağı ............ tel şehriye

 1 ...çorba kasesi ........... yoğurt

 1 ...adet ....................... yumurta sarısı

       yeterince................. tuz

 1 ...yemek kaşığı .......... tereyağı
 1 ...çay kaşığı ............... kırmızı pul biber

 1 ...çay kaşığı................ nane kurusu

               Yağımızı ve boyuna ikiye bölerek ince kıydığımız pırasalarımızı tencereye koyarak yavaş, yavaş
 hafif kavururuz, sonra kavrulmuş unumuzu içine katarak iyice karıştırırız ki pırasalarımız  iyice unlanmış olsun.
Üstüne yavaş, yavaş suyumuzu (unların topaklanmaması için) soğuk olarak ilave ederiz. Arada karıştırarak çorbamızın  suluca boza kıvamına  gelmesini sağlarız. Kaynamakta olan çorbamıza tel şehriyeyi katarız ve orta hararetteki ateşte tel şehriyelerin pişmesini beklerken; ayrı bir kasede yumurta sarısını ve yoğurdu iyice çırparız ve kaynamakta olan çorbadan kaşık kaşık içine alarak yavaş yavaş ısıtırız ve gene yavaş yavaş kaynayan  çorbanın içine katarız. 1-2 taşım daha kaynayan çorbamız servis edilmeye hazır olur.
           
               Yağ kabımıza koyduğumuz tereyağını eriterek, fazla yakmadan içine kırmızı biber ve nane katarak kaselere aldığımız çorbaların üzerine azar azar gezdiririz.
                                                                                    AFİYET OLSUN ... :))

 Not:  Arzu edilirse veya varsa, evde hazırlanmış tavuk suyu veya kemik suyu ilave edilebilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder